Piparkoogimaitseline šokolaadikook

See 5 komponendi kook on parim, mida kiirel jõulude ja aastavahetuse aegsel ajal saad valmistada. Mõnusalt kreemine ja täidlane, kuid täiesti piisavalt kerge, et jõuluroogade juurde sobida. Mina valmistasin ilma kondenspiimata ning tume šokolaad jättis täiesti piisava magususe minu jaoks. Kui sa aga tunned et kook peab ikka mõnusalt magus olema, siis lisa täidisesse 1 purk kondenspiima. Koogi valmistamiseks kulub ka enamasti vaid šokolaadi ja või sulatamiseks ja kokkusegamiseks kulunud aeg.

Mõnusat jõulukuud!

Piparkoogimaitseline šokolaadikook 12-le
Põhi:
170 g digestive küpsiseid
70 g võid

Täidis:
800 g Otto Toorjuustu
200 g Tumedat šokolaadi (70%)
1,5 sl Piparkoogimaitseainet
1 purk kondenspiima (kui soovid magusamat kooki)

Valmistamine:
Purusta küpsised ning seda sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 24-cm lahtikäiva ümmarguse koogivormi põhja.
Sega toasooja toorjuustu sisse piparkoogimaitseaine (juhul kui valid teha magusama koogi siis ka kondenspiim). sulata šokolaad ning sega täidisesse. Sega ühtlaseks ning vala küpsisepõhjale. Silu koogi pind ühtlaseks ning tõsta külmkappi vähemalt 4h tahenema. Kaunista meelepäraselt.