Kohupiima Õuna ja Mustikakook

Juba on vaikselt õunahooaeg kätte tulnud ning keha juba õhkas ühe mõnusa õunakoogi järgi. Mu meelest õunakook on sügisel üks selline must-be. Jah niisama on ka õunu hea süüa aga üks mõnus õunakook meeldib alati kõigile. Selle lihtsa koogi jaoks läheb vaja:

Põhi:
140 g digestive küpsiseid
80g banaani

Täidis:
400 g Otto pagari kohupiima
1 muna
20 g rafineerimata roosuhkrut
200 g magusaid õunu
100 g mustikaid
20 g mandleid

Valmistamine:
Purusta küpsised ja banaan ning sega kokku. Suru kas 20cm läbimõõduga või mõne muu sobiva mõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Sega kokku kohupiim, muna, suhkur ja hästi väikesteks tükkideks lõigatud õun. Vala koogipõhjale. Puista peale mustikad ja tükeldatud mandlid. Kuumuta ahi 200C-ni ning küpseta 20 minutit. Jäta avatud ahjuuksega ahju jahtuma veel paariks tunniks. Maitseb hästi ka vaniljejäätisega.