Sidrunimaitseline kohupiima-pühadekook šokolaaditäppidega

Kevad tuleb, kas märkate? Kuigi on hommikuid, kus maapind üllatab taaskord lumega ja temperatuur ei ole veel sugugi mitte kevadine, on õhus siiski tunda juba looduse ärkamise märke. Justnimelt kevad ja saabuvad kevadpühad inspireerisid mind seesugust plaadikooki tegema. Pean tõdema, et üsna pikka aega ma ei ole valmistanud selliselt kooki, kus olen kasutanud keeksi kuivsegu aga otsustasin selkorral, et miks mitte. Koguaeg ei pea retseptid olema ju nii advanced ja vahest võib minna ka kiirema vastupanu teed. Tervislikkuse seisukohast ei juhtu ju ka midagi, kui aeg-ajalt selliseid tooraineid kasutada.
Pean tõdema, ja ka kogu mu kodune degusteerimise grupp, kinnitas, et välja tuli ühe äärmiselt maitsva versioon koogist Täna, kui tõenäoliselt koju jõuan, leian külmkapist tühja koogialuse 😀 aga selleks ongi toit tehtud, et seda süüa.
Kevadpühadeni veel mõned päevad aega, et vajalik tooraine koju viia ning see kiire ning maitsev kook valmis teha ja enda pereliikmeid üllatada.

 

Koogi jaoks vajad (u 15 tükki):
150 g Eesti taluvõid
450 g sidrunikeeksi pulbrit

Täidis:
800 g Otto Pagari kohupiimapastat
3 muna
1 sl vaniljesuhkrut
50 g suhkrut või agaavisiirupit
100 g 70% Bitter šokolaadi

Serveerimiseks:
kumkvaati
beseesid

1) Tükelda jahe taluvõi noaga tükkideks, lisa sidrunikeeksi pulber ning jätka noaga täksimist, kuni saad purutaolise taigna.
2) Mikserda kokku pagari kohupiimapasta, munad, vaniljesuhkur ja magustaja. Tükelda šokolaad ning lisa täidisesse.
3) Vooderda väiksem ahjuplaat või suurem ahjuvorm niiske küpsetuspaberiga. Suru 2/3 taignast vormi põhja. Vala peale täidis ning küpseta 170C ahjus 15 minutit, lisa ülejäänud taigen ning küpseta veel 20 minutit või kuni pealmine kiht muutub kuldseks. Võta kook ahjust välja ning jahuta.