Kreemised toorjuustu pirukad šokolaaditükkidega


Mida teie teete kui peale tuleb ootamatu magusa isu? sööte puuvilja või otsite sahtli nurgast välja šokolaadi, küpsised või kommid? See retsept on äärmiselt kiire ja mõnus koheselt valmistada ning kuna komponente on nii vähe ja selliseid mida tavaliselt ikka külmkapis on siis igati käepärane samuti. Selkorral kui retsetist fotosid tegin leidsin poest sellised toredad sini-must-valged beseed ja need oma krõmpsuga olid pirukatele peale vägagi kümnesse ning miks mitte pakkuda selliseid kauneid pirukaid Eesti Vabariigi sünnipäeval või siis panna peale mõned südamed ja valmistada sõbrapäevaks.

Vaja läheb (12 tk):
200 g pärmi – lehttaigent

Täidis:
400g Otto toorjuustu
70 g rafineerimata roosuhkrut
1 sidruni mahl
1 muna
100g 70% šokolaadi

kaunistuseks:
hapukoort
beseed

  1. Rulli pärmi lehttaigen pisut õhemaks ning vajuta suurema klaasiga taignast 12 ketast. Pane muffinivormi pessa küpsetuspaber või muffini pabervormid ning suru põhja ja äärtele taignakettad. Torka kahvliga taignasse augud ning küpseta 210C juures 2-3 minutit. Võta põhjad ahjust välja ning reguleeri ahi 170C-le.
  2. Vahusta toasoe toorjuust, roosuhkur, muna ja sidrunimahl ühtlaseks. Lõika noaga tumedast šokolaadist väikesed tükid ning sega toorjuustu segu sisse. Tõsta valminud segu eelküpsetatud pirukapõhjale ning küpseta 170C juures 20 minutit.
  3. Lase pisut pirukatel jahtuda ning pigista peale hapukoor ning kaunista beseega.