Suvikõrvitsa-tomati-mozzarella vormiroog

Mis huvitav nimi, eks? Vormiroog, mida on võimalik mõista ju mitmeti: selliselt, et roog on valmistatud ahjuvormis kui ka roog mis viib vormi – selle roa puhul on mõlemad mõisted ideaalselt kaetud.
Mina ei tea, kuidas teil on suhe suvikõrvitsaga kuid mina olen seda viimaste aastate jooksul lausa armastama hakanud. Ma võin terve suvikõrvitsa lihtsalt oliiviõlis ja kergelt soolaga maitsestatult ära grillida või kasvõi pannil praadida ning ideaalne roog on justkui olemas. Selles roas on niisama grillitud suvikõrvitsale juures ka süsivesikud,valgud ja rasvad nii, et ideaalne ja tasakaalustatud toitainetega roog ka justkui olemas, ning uskuge mind – maitseb ka veel eriti hästi.

Vaja läheb 2-3le:

200 g Suvikõrvitsat (kollane, roheline)
150 g Tomatit
125 g Otto mozzarella kirsse

Kaste:
130 g punaseid läätsesid (Go green tetrapakis)
200 g purustatud tomateid küüslauguga
1 tl pitsamaitseainet
Himaalaja soola
Musta pipart
50 g Otto maitsestamata toorjuustu

1) viiluta suvikõrvitsad, tomatid ja mozzarellad. Sega kokku korralikult läbi loputatud läätsed, purustatud tomatid, toorjuust ning maitsesta Himaalaja soola ning musta pipraga.
2) vala ahjuvormi oliiviõli ning tõsta põhja 2 sl kastet. Lao ahjuvormi kordamööda viilutatud suvikõrvitsad ja tomat, et tekiks erinevate värvidega rivi. Suru vahele viilutatud mozzarella ning määri peale ja vahele kaste. Küpseta ahjuvormi 180 C juured 20 minutit. Serveeri soojalt.