Kohupiimastruudel marjadega

Teate, ma ei ole pirukaid nii ammu teinud ja vahest on mul viimasel ajal käinud imelikud isud. Jep, tean, et üldjoontes ei ole valgest jahust küpsetised tervislikud kuid, teate, ma räägin teile ka saladuse! Palju olulisem on see mida sa ülejäänud aja sööd. Kui ikka ükspäev tuleb isu selle saia järgi siis see ei tähenda, et nüüd ongi kõik elu tuksis vaid siis tuleb võtta vastutus ja järgmine päev tasakaalustada see teiste toitudega ära. Vastasel juhul jah, kehakaal ei ole enam kaua aega sõber, immuunsus langeb, sportimissoov kaob ja nii see nõiaring algab…. Nii, et üks kord harva ei ole üldsegi mitte patt süüa üks korralik ja maitsev marjadega struudlit.

500 g pärmi-lehttaigent
200 g Otto sidruni kohupiima
100 g maitsestamata toorjuustu
150-200 g erinevaid marju (mustikaid-vaarikaid)
2 sl rafineerimata suhkrut
1 muna

1) Kui kasutad külmutatud pärmi-lehttaigent, tõsta see eelnevalt sulama. Rulli sulanud taigen pisut õhemaks.
2) Vahusta muna suhkruga ning lisa toorjuust ning sidruni kohupiim. Vahusta kuni saad ühtlase täidise. Sega kergelt sisse pooled marjadest.
3) Tõsta taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vala täidis taigna keskele piklikuks triibuks, nii et äärtesse jääks mõlemale poole vähemalt 1/3 taignast vabaks. Lõika taigna osa, mis ei ole kaetud täidisega, piklikuteks umbes, 1-2cm laiusteks ribadeks ning tõsta kordamööda üle täidise, mille tulemusena tekib taignale triibuline pealispind.
4) Kuumuta ahi 180 C-ni. Pintselda struudel lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus umbes 20 minutit.
Serveeri soojalt 🙂