Beseekoogid sidunise kamakreemi ja maasikatega

Praegu on kõige ideaalsem maasikaaeg. Kodumaised maasikad hakkavad järjest rohkem valmis saama ning juba saab neid maitsvaid ja kodumaiseid maasikaid poelettidelt või turult. Minu selle aasta esimesed kodumaised maasikad tulid Solarise 0 korruse Merryberry letist ja kui juuni alguses neid sealt juba osta sain siis Poola või Kreeka maasikatega ei andnud neid üldse võrreldagi.

Nüüd, kui maasikahooaeg on kõrghooaega saavutamas on minumeelest igasuvine must be toit – maasikad koos krõbeda besee ja mõnusa kreemiga, jaajaa ma tean, et mul juba üks besee retsept sel aastal valminud aga selkorral panin nii kreemi kui ka besee sisse kamajahu ning segasin kokku sidrunise toorjuustukreemiga väikesed besee portsjonid, kuna nende valmistamine on oluliselt kiirem. Ja ma kohe üldse ei suuda sellisest kooslusest ära tüdineda.

Vaja läheb 6-8 portsjon koogi jaoks:

2 toasooja munavalget
näpuotsatäis soola
100 g suhkrut
½ tl vaniljesuhkrut
10 g kamajahu
½ tl valgeveiniäädikat
1/2 tl tärklist

Kreem:
2 dl Vahukoor
100 g Otto maitsestamata toorjuustu
1/2 sl suhkrut
1 suurema sidruni mahl
5 g kamajahu

Peale:
Värsked Merry Berry maasikaid

Kuumuta ahi 160C. Joonista küpsetuspaberile 12 cm läbimõõduga rõngad, tõsta see ahjuplaadile.
Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa kolmes jaos suhkur ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, veiniäädikas ning sega ettevaatlikult läbi. Vala vahu hulka kamajahu ning sega kergelt läbi.
Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele, nii et servad oleksid kõrgemad ja keskelt siledam ja madalam.
Tõsta beseed koos ahjuplaadiga ahju ning otsekohe alanda ahju kuumus 110C. Küpseta 30 minutit. Lülita ahi välja, jäta ahjuuks veidi lahti ning lase beseedel ahjus täielikult maha jahtuda.
Vahusta toorjuust suhkru ja vahukoorega kreemjaks. Lisa sidrunimahl ning vahusta ühtlaseks. Viimasena lisa kamajahu. Tõsta kreem jahtunud beseepõhjale ning kaunista värskete maasikatega.