Muna ja kodujuustusalat paljudeks võimalusteks


Kiluvõileivad on selleks aastaks söödud 🙂
Täna on paljudel kindlasti veel menüüs hernesupp ja vastlakuklid. Küll aga ilm on juba kevadine ja pole kaugel ka kevadpühad, kus mune jääb rohkem üle kui korraga süüa jõutakse.
Tänane retsept on ajendatud minu Eesti Vabariigi aastapäeva järgsest mõttest, kui kappi jäid alles kiluvõileibade peale mõeldud paar muna.
Minu suureks üllatuseks segasin kokku nii maitsva salati, et otsustasin seda retsepti jagada. Kindlasti leiate selle retsepti üles siis kui munadepühad on läbi ja mõtlete mida järelejäänud munakoormaga peale hakata.

Tegemist on ühe äärmiselt lihtsa muna-kodujuustu salatiga, mille kasutamisversioone on nii palju, kui fantaasia kasutada lubab.
Mõned näitede ehk siis panna rösitud rukkileiva peale, nii nagu mina seda tegin.
* kasutada suupistena koorikleibade sees,
* keerata täistera tortilla vahele koos köögiviljadega,
* lisada värskele salatile
* süüa keedetud kartuliga jne
Praegused rannahooajaks valmistujad ei pea ka kartma, et see roog kuidagi kehale halba teeb, tuleb vaid teada kuidas seda õiges koguses ja õigete komponentidega süüa 🙂

vaja läheb:
2 keedetud muna
200 g Otto kodujuustu kurgi ja tilliga
1 tl dijon sinepit
punt värsket rohelist sibulat
Himaalaja soola

Haki muna ja sibul. Sega kõik komponendid kokku ning serveeri meelepäraste komponentidega.