Lumehelbe juustukook

lumehelbekook_web2
Kuna lund ei ole siis enne jõule tekkis mul inspiratsioon valmistada üks kook – lumehelbega. Annab pisut ehk edasi jõulutunnet, mis peaks meil olema – kuid aknast välja vaadates kust vaatab vastu paks udu. Üle mitme aasta oleme jõulude ajal kodus, lootusega saada seda jõulutunnet – ilusat valget maad. Aga ei, veel seda ei ole – tunnetan aga muudkui kiirust ja jõulueelset rahmeldamist. Tekib isegi tunne taas siit ära põgeneda ja olla hoopis kusagil soojas ja päikesest valges asukohas. Imelik mõelda aga eelmisel aastal kui olime Filipiinidel siis isegi seal, päeval rannas olles ja taustaks jõululaule kuulata oli omamoodi veider kuid kindlasti jõulutunnet tekitav kombinatsioon.

See kook ei ole üleliia magus vaid tõeliselt hea ja kerge kook. Sobib hästi jõululauale või aastavahetuse magusroaks.

lumehelbekook_web

Põhi:
170 g digestive küpsiseid
15 g toorkakaod
70 g võid

Täidis:
440 g Otto kodujuust
400 g Otto toorjuust
300 g vanilje kohupiimakreemi
40 g kamajahu
12 g chia seemneid
80 g valget šokolaadi

peale:
200 g Philadelphia milka toorjuust
50 g tumedat šokolaadi

Lumehelbeke:
50 g vahukoort
5 g suhkrut
20 g Otto toorjuustu

1. Purusta küpsised, sega toorkakao ja sulatatud võiga. Suru küpsisepuru lahtikäiva 26-cm koogivormi põhja.
2. Sega kokku kodujuust (vajadusel kurna üliigsest vedelikust) toorjuust, kohupiimakreem, kamajahu, chia seemned. Sulata valge šokolaad ning sega täidise hulka. Vala küpsisepõhjale ning tõsta külmkappi vähemalt 4 tunniks.
3. Enne serveerimist soojenda väikeses potis milka toorjuust ja tume šokolaad ja määri ühtlaselt täidisele.
4. Vahusta vahukoor suhkruga ning lisa toorjuust. Pane segu pritsikotti või kilekotti ning lõika väike nurk ära ning joonista koogile lumehelves või muu meelepärane kujund.