Tuunikala toorjuustu salatiga täidetud baquette

Kui palju on siin võileiva fänne? Ma ise eriti palju võileibu ei söö ja sai on meie majas pigem harv nähtus. Küll aga ükspäev turgatas mul selline idee – täita krõbe ja värske baquette köögiviljade, tuunikala ja toorjuustuga. Usute või mitte aga ma ise sõin ka seda ning lapsed, kes tuunikala ei armasta – sõid ja kiitsid. See roog sobib ideaalselt ka saabuvate pühade lauale kui ka külaliste vastu võtmiseks, sest roa saab varem valmis teha ja jätta külmikusse. Kui võimalik osta poest täistera jahust valmistatud ning vali võimalikult värske sai. Kui tuunikala ei ole su lemmikum toiduaine, võid lisada  täidisesse omale sobivaid komponente.

taidetud_baquette_web

 

taidetud_baquette_web3

taidetud_baquette_web4
1 baquette sai
150 tuunikala vees
400 g Otto toorjuust
140 g Philadelphia vahustatud toorjuust oliividega
1 suurem paprika
25 g porrut
5 g Himaalaja soola
sidrunipipart

Lõika saial kontsik ära (et oleks lihtsam uuristada saia sisu välja võid lõigata ka teisest otsast, mina jätsin teise kontsiku alles). Uurista pika terava noaga sisu välja. Vahusta kokku toorjuustud, tuunikala, hakitud paprika ja porru. Maitsesta soola ja sidrunipipraga. Täida sai tuunikala toorjuustuseguga ning tõsta külmikusse vähemalt 2 tunniks tahenema. Lõika väga terava ja kuiva noaga. Puhasta iga lõigatud viilu järgi nuga, kuna nii jäävad viilud ilusti puhtad.

taidetud_baquette_web2