Rukolaga suitsulõherisoto

Suitsulõherisoto on aegumatu klassika, mis maitseb kõikidele kalasõpradele. Tervislik on risotot serveerida ohtra värske rohelise salatiga.rukolaga-suitsuloherisoto_web3

valmistamiseaeg 35 minutit
retsepti kogus 4le

200 g Veski Mati risotoriisi
130 g külmsuitsulõhet
100 g Philadelphia suitsulõhetoorjuustu
1 l köögiviljapuljongit
1 sibul
1 küüslauguküüs
2 sl oliiviõli
100 g värsket rukolat
4 sl kõrvitsaseemneid

Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta veidi aega paksupõhjalises potis oliiviõlis. Lisa risotoriis ning 1/3 puljongist. Kui kogu vedelik on riisi imendunud, lisa teine osa puljongit. Sega aeg-ajalt ja toimi samuti ka viimase osa puljongiga. Lisa risotole toor- juust ja 2/3 tükeldatud suitsulõhest. Sega ning jäta paariks minutiks maitsestuma. Sega 1 peotäis väiksemaks rebitud rukolat risotosse ja serveeri rooga rukolapadjal, puistates peale kõrvitsaseemneid.

retsepti leiab ka minu riisiraamatust “Riis Maailma köögis”