Suvikõrvitsa – kukeseene pirukas

 

 

kukeseenepirukas_webMets on nii tihedalt täis igasuguseid seeni ja ka kukeseenehooaeg on sel aastal eriti hea. Kui sul seeni on liiga palju siis vahest kastme asemel tee hoopis kukeseenepirukat. Lisa täidisesse ka suvikõrvitsat, see annab pirukale mõnusat mahlasust ning toorjuust kreemisust – ideaalne kooslus.

Põhi:
180 g täistera nisujahu
100 g võid
1 muna
1 tl soola

täidis:
400g värskeid kukeseeni
50 g maasuitsusinki
1 sibul
1 sl võid
400 g suvikõrvitsat
50 g magusat tsillikastet
300 g maitsestamata Otto toorjuustu
2 muna
väike peotäis peterselli ja basiilikut
peale 125 g riivitud mozzarella juustu

1. Sega jahu ja sool nng haki sisse külm või. Lisa muna ning töötle ühtlaseks.
2. Suru taigen 26 cm lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Tõsta ahju soojenemise ajaks külmkappi ning küpseta põhi 220C- ni eelkuumutatud ahjus 10 minutit.
3. Prae pannil võiga sibul, maasuitsusink ja kukeseened kuni seentest on üleliigne vedelik aurustunud. Riivi suvikõrvits ning lisa pannile. Maitsesta soola ja pipraga ning magusa tšillikastmega.
4. Töötle toorjuust ja munad kokku ning sega pirukatäidisega. Vala eelküpsetatud pirukapõhjale ning kata riivitud mozzarellaga. Küpseta 200C ahjus 25 – 30 minutit. Serveeri värkse salatiga.