“Riis Maailma köögis” ja Kergelt vürtsine riisi-läätsesupp kookospiimaga

Pisut rohkem kui nädal aega tagasi ilmus minu ja Kadri Trani retseptidega raamat “Riis maailma köögis”, mis on meile mõlemale esimene ilmunud, kuid kindlasti mitte viimane, raamat. Raamatust leiab Aasia suppe, kergeid ja lihtsalt valmivaid eelroogi, kõhtupaitavaid salateid, toitvaid pearoogi maailma eri paigust, ja hõrke magustoite. Kirjas on ka erinevate riisisortide keetmise õpetused ja riisitoodete selgitused, et kirju valik silme eest kirjuks ei võtaks.
Tervislik ja maitsev riis on maailma üks armastatumaid teravilju. Seda on söödud üle 6000 aasta. Erinevaid riisisorte leidub rohkem kui 8000, valgest pruuni, punase ja mustani. Ka Eestist poodides on valik üha suurem ning kodune toidutegu järjest põnevam.

Screen Shot 2016-04-22 at 11.50.18Eriti uhke olen ma kõikide fotode üle, kuna need on minu pildistatud. Kuna toitude ülespildistamine jäi jaanuari, mis on üks pimedamaid kuid üldse, oli see meile mõlemale Kadriga parajaks väljakutseks, kuna minumeelest jäävad toidufotod kaunimad kui kasutada looduslikku valgust ning tihti juhtuski nii,  et oli päevi kui me näiteks Kadri retsepte pildistasime üles 5-6 tk päevas ning siis ise need ka lõpuks kõik ära sõime. Mul on hea meel, et kogu Ajakirjade Kirjastuse meeskond kes raamatu valmimisele kaasa aitas oli ülimalt tore ning positiivsust jätkus protsessi algusest kuni lõpuni 🙂

Kuna hetkel on käimas veel paar päeva raamatuloos, siis vaata mu toidujuttude FB lehte, otsi üles raamatu jagamise postitus, jaga seda oma sõpradega ning sul on võimalik saada endale, oma pereliikmele või sõbrale pühendusega meie ilus raamat.

Et veel pisut huvi tekitada ning saladuseloori kergitada raamatus olevatest retseptidest, siis postituses retsept on üks raamatust päris ülimalt maitsev, mõnus kergelt vürtsine supp, mis sobib ideaalselt jahedal sügisel või külmal talvepäeval söömiseks, kuid sobib ka soojal suvepäeval kui on tunne, et tahaks vihmastel ilmadel midagi vürtsikat ja sooja.

Kergelt vürtsine riisi-läätsesupp kookospiimaga2_web

Valmistamisaeg: 40 minutit 

4–6-le

100 g Veski Mati täistera pruuni või punast riisi
100 g punaseid läätsesid
400 g purustatud tomateid
200 g kookospiima (vähemalt 85%)
600 ml kana- või köögiviljapuljongit
2 cm jupp värsket ingverijuurt
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 sl oliiviõli
1 tl kurkumit (kollajuur)
soola pipart

Loputa riis ja läätsed ning nõruta kuivaks. Peenesta ingverijuur, sibul ja küüslauk. Hauta paar minutit õlis. Lisa kurkum (kollajuur), kuum kanapuljong, purustatud tomatid ja pestud riis ning läätsed. Kuumuta supp keemiseni ning hauta tasasel tulel 20 minutit, kuni kõik komponendid on pehmed. Lisa kookospiim ja kuumuta supp uuesti läbi.