Maapähklivõi toorjuustukook

maapahklikook_web7

Kes juba maapähklivõid on söönud, õhkab ikka sellepoole aeg-ajalt tagasi. Küll ma aga ei ole ameeriklaste lemmik hommikusöögiga sama meelt, sest kuidagi maapähklivõi ja sai, ei ole kõige mõnusam kombinatsioon – või siis ma ei ole osanud endale seda õiget versiooni valmistada. Üldiselt ma hommikuti võileibu ka ei söö aga maapähklivõi käib mul pudru sisse aeg-ajalt küll. Kookidega on endiselt sama lugu, et magusaisu kuhugi kadunud ja seepärast siin blogiski suhteliselt vaikus kookide osas.

maapahklikook_web6
maapahklikook_web3

Põhi:
40 g piparkooke
160 g digestive küpsiseid
50 g röstitud india pähkleid
80 g võid

Täidis:
800 g Otto toorjuustu
230 g maapähklivõid
100 g rafineeritmata roosuhkrut
1 dl vahukoort

Šokolaadi- ganache:
100 g vahukoort
100 g 70% šokolaadi
50 ml kooritud pistaatsiapähkleid

Purusta küpsised ning pähklid ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.

Mikserda toorjuust, maapähklivõi, roosuhkur ja vahukoor ühtlaseks kreemjaks täidiseks. Vala küpsisepõhjale ning tõsta 4h kuni üleöö külmkappi tahenema. Enne serveerimist vala kastrulisse vahukoor ning purustatud tume šokolaad ning kuumuta šokolaadi sulamiseni. Jälgi et segu keema ei tõuseks. Vala koogile šokolaadikate ning kaunista purustatud pistaatsiapähklitega.

maapahklikook_web5maapahklikook_web

maapahklikook_web2