Kaerahelbe pesad kohupiimakreemi ja marjadega

See kevadpühane maius on lihtne valmistada ning pesad valmivad vaid kahest komponendist, jäävad mõnusalt pehmed ja magusad. Lihtsa valmistamisõpetusega maius sobib valmistada ka koos lastega. Kindlasti määri muffinipesad rasvainega siis saab kergemini kaerahelbepesad panni küljest kätte. Gluteenivaba pesade valmistamiseks kasuta gluteenivabu täistera kaerahelbeid ning laktoosivaba täidise saad kui kasutad laktoosivabu kohupiimakreeme või asendad vahustatud taimse kreemiga nt vahutatud kookoskoorega.

Kaerahelbe_pesad_web2

Kaerahelbe_pesad_web

Vaja läheb:
u 10 tk
4 küpset banaani
250 ml täisterakaerahelbeid
250 g vaarika – valge šokolaadi ricotta kohupiimapasta (Otto)
1 sl chia seemneid
1 sl kookoshelbeid värskeid või külmutatud vaarikaid ja mustikaid

Purusta kahvliga banaan püreeks. Lisa juurde kaerahelbed. Määri muffinipanni pesad rasvainega ning pane supilusika suurune kogus pessa, vajuta keskelt madalamaks, et moodustuks pesa kuju. Kuumuta ahi 180 C-ni ning küpseta pesasi 20 minutit. Lase pesadel korralikult maha jahtuda. Sega kokku kohupiimapasta chia seemned ja kookoshelbed. Täida pesad kohupiimaseguga ning tõsta peale marjad.

* aksessuaarid Perfect Home veebipoest

Kaerahelbe_pesad3web

 

 

 

 

pajurtibud_web