Hasselbacki kanafilee

Hasselbacki kartuleid teavad paljud, kuid mulle jäi kusagil silma selliselt täidetud kanafilee. See roog valmib kiiresti ning maitseb oivaliselt. Ühest kanafileest oleks mõistlik valmistada roog kolmele, seda seetõttu et päevane valgukogus ei saaks ületatud. Sobib suurepäraselt serveerimiseks värske salati kõrvale, mille juurde võib lisada täisterariisi , kinoad ja/või kaunvilju nt läätsesi või ube.
Hasselbacki kanafilee3_web

Hasselbacki kanafilee2_web

Hasselbacki kanafilee_web

Vaja läheb:
1 kanafilee
75 g beebispinatit
60 g kodujuustu (nt Otto klassikaline)
60 g riivjuustu või riivitud mozzarellat
1 sl oliiviõli
1 küüslauguküüs
jahvatatud himaalaja soola
jahvatatud pipart
tšillihelbeid

Lõika kanafileesse piklikult 6-8 umbes 1 cm vahedega lõiget. Maitsesta soola, pipra, jahvatatud tšillihelvestega. Kuumuta pannil oliiviõli ja lisa beebispinat ning purustatud küüslauk. Kuumuta kuni spinat on tõmbunud kokku. Maitsesta kergelt himaalajasoolaga. Haki spinatit väiksemaks ning sega kokku kodujuustuga. Täida kanafilee vahed kodujuustu-spinatiseguga ning riputa peale riivjuust. Kuumuta ahi 180C-ni ning küpseta kanafileed 20 minutit. Serveeri koheselt.