Sidrunimaius chia seemnete, hurmaa ja mustikatega

Ma kunagi ei jäta toiduainetööstuse otsustada minu ja mu laste toidukorra toitainete sisalduse üle, seega kui kasutan juba nt valmis magustatud kohupiimakreeme täiustan neid iseseisvalt erinevate komponentidega vastavalt hooajale. Alati on seal sees puuviljad-marjad ja pähklilised või seemnelised. Üks versioon sellest on siin. Selline kombinatsioon sobib hästi ka peale või enne trenni vahepalaks, kus organism saab erinevaid rasvu, valke ja süsivesikuid, lisaks veel fütotoitaineid, vitamiine ja mineraale. Muidugi veelgi tervislikum on kasutada maitsestamata versioone.

sidrunimaius_web2

kogused 2-le

2x 150 g sidruni – laimi kohupiimamaiust (Otto)
2 tl Chia seemneid
200 g hurmaad
100 g külmutatud mustikaid
2 sl kookoslaaste või kookoshelbeid

Sega chia seemned kohupiima sisse ja võimalusel jäta 30 minutiks sinna sisse seisma. Lõika hurmaa väiksemateks tükkideks ning tõsta magustoidu kausi põhja. Tõsta peale chia seemnetega kohupiimamaius, külmutatud mustikad ja kookoslaastud. Söö koheselt