Grillitud kanakoivad mõnusas sinepi marinaadis

Kanakoivad lähevad paljudel alati hea meelega söögiks. Kuna ma viimasel ajal enam poe marinaadidega tooteid ei osta, seda seetõttu et marinaadi saab oluliselt tervislikumalt ka ise valmistada ja jäävad ära igasugused stabilisaatorid, maitsetugevdajad ja säilitusained ning olgem ausad – oma valmistatud marinaad on kordades maitsvam.

kanakoivad_web2

Marinaad:
4 sl oliiviõli
2 sl põltsamaa sinepit
3 küüslauguküünt
2 sl sidruni mahla
1 sl laimi mahla
2 sl veiniäädikat
2 sl suhkruroo siirupit (Dan sukker)
2 tl himaalaja soola
1 tl musta pipart

6 nahaga kana poolkoiba

Sega kõik marinaadi komponendid kokku. Tõsta kana marinaadi ning lase külmkapis marineerida võimaluse korral üleöö. Grilli või küpseta ahjus kuni kana on valmis.