Peedi – porgandi – kikerherne kotletid

Mulle väga meeldivad igasugused taimsed toidud. Uusim avastus on taimsed kotletid. Jah, kotlet peaks ju sisaldama liha, kuid proovige – ka nii on väga maitsev. Lisaks annab see piisavalt köögivilja ja kaunvilja portsjoneid rikastamaks meie menüüd.

köögiviljakotletid_web

valmib u 20 kotletti:
150 g riivitud porgandit
150 g riivitud peeti
100 g kikerherneid
pool sibulat
1 tl curry maitseainet
2 sl täisterajahu
soola – pipart
1 sl oliiviõli

Pressi porgandist ja peedist üleliigne vedelik välja. Püreeri kikerherned ja sibul ning sega porgandi ja peediga. Lisa täisterajahule curry maitseaine, sool ja pipar ning sega oliiviõliga taignasse. Jäta taigen u pooleks tunniks külmikusse seisma. Vormi tugevad taignast pätsid ning prae kookosõlis mõlemalt poolt krõbedaks.