Kreemine kukeseene – suvikõrvitsa pirukas kaerajahust põhjal

Maitsev pirukas, mis praegusel ajal maitseb väga mõnusalt ja toitvalt. Serveeri värske salatiga.

kukeseenepirukas_web2

Põhi:
4 dl täistera kaerajahu
100 g taluvõid
1 tl peenikest himaalaja soola

Täidis:
250 g kukeseeni
1 väiksemat valget sibulat
2 sl taluvõid
1 sl oliiviõli

200 g suvikõrvitsat
200 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
75 g pehmemat sinihallitusjuustu (Royal Blue)
2 muna
soola
sidrunipipart

1. Mudi täisterakaerajahu ning külm taluvõi koos soolaga kuni saavutad kokkukleepuva taigna. Suru pirukavormi põhja ja äärtele ning tõsta külmkappi tahenema.
2. Haki sibul, puhasta seened ning prae neid või ja oliiviõlis, maitsesta soola ja pipraga. Lase jahtuda.
3. Tükelda suvikõrvits. Mikserda kokku maitsestamata toorjuust, sinihallitusjuust, munad ja maitseained. Sega täidisega suvikõrvitsad ning viimasena lisa jahtunud kukeseened koos sibulaga.
4. Kuumuta ahi 180 C-ni ning eelküpseta pirukapõhja 8 minutit.
5. Küpseta pirukat 20 mintuti ning lase pisut enne lahti lõikamist jahtuda.

kukeseenepirukas_web