Pähklipõhjal kreemjas kohupiimakook

Kaunist sõbrapäeva! Kuigi sõbrapäeva peetakse üheks kõige magusamaks päevaks aastas ei tasu selle magusahullusega liiale minna 🙂 Just seetõttu ongi tänane kook lihtne, mitte ülemäära magus ning jõukohane igale küpsetajale.

kohupiimakook_web2

Põhi:
150 g India pähkleid
80 g kuivatatud datleid
2 sl (50 ml) toorkakao pulbrit
30 g võid

600 g vanilli kohupiima (kandilises pakis)
200 g maitsestamata toorjuustu
3 muna
50 ml roosuhkrut
50 g võid
2 tl vanilje suhkrut

1. Purusta köögikombainis pähklid ja datlid. Sega juurde toorkakao ning sulatatud või. Suru koogipõhi 24-cm lahtikäiva koogivormi põhja.
2. Täidise valmistamiseks eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased suhkruga ja munavalged vähese soolaga tugevaks valgeks vahuks.
3. Sega omavahel toasoe toorjuust, kohupiim, vaniljesuhkur ja sulatatud või.
4. Lisa segule vahustatud munakollased ja lõpuks lisa õrnalt segades munavalgevaht.
5. Vala segu koogivormi ning küpseta 170 C ahjus 40 minutit. Serveeri jahtunult.

kohupiimakook_web