Kodujuustu ja spinatipirukas kama-täisterapõhjal

Mõnus pirukas, mis annab korralikus koguses valke, rasvu ja kvaliteetseid süsivesikuid. Hea oleks süüa sellist pirukat koos värske salatiga.

Kodujuustu-spinatipirukas_webjpg

Põhi:
70 g taluvõid
175 ml täistera speltajahu
50 ml kamajahu
1/4 tl soola
2 sl külma vett
1 munakollane

700 g kodujuustu
100 g külmutatud spinatit
50 g riivitud juustu
60 g riivitud parmesani
riivitud muskaatpähklit
1 küüslauguküüs
1 muna
1 munavalge

Kuumuta ahi 200C-ni.
Sega jahud ja sool. Näpi toasoe või jahuga pudiks. Lisa munakollane ja vesi ning sõtkuda taignaks. Määri pirukavorm võiga ning suru taigen õhukese kihina pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta pirukapõhja 5 minutit.
Vahusta munavalge ja munakollane kergelt lahti. Lisa üleligsest vedelikust nõrutatud kodujuust, sulatatud spinat, riivjuust ja parmesan. Riivi hulka pisut muskaatpähklit ning pressi hulka 1 küüslaguküüs. Määri täidis põhjale ning küpseta 175C ahjus 20 minutit.