Karamelline põldmarja toorjuustukook

Karamelline põldmarja_web5

Karamelline põldmarja_web4

Karamelline põldmarja_web3
Hetkel veel põldmarju jagub ning keedetud kondenspiim annab koogile mõnusalt karamellise maitse, kusjuures täiendavalt suhkrut koogile eriti lisama ei peagi.

vaja läheb:

210 g Mesikäpp dops kakaoküpsist
30 g võid

600 g maitsestamata toorjuustu
250 g maitsestamata ricotta kohupiimapastat
50 g suhkrut
190 g keedetud kondenspiima suhkruga
1 dl amaretto mandlilikööri
1 tl vanilje ekstrakti
2 muna
300 g põldmarju

1. Purusta köögikombainis küpsised (koos kreemitäidisega), sega sulatatud võiga ning suru küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
2. Vahusta toasoe toorjuust, kohupiimapasta, kondenspiim, mandliliköör ning vahusta sisse ükshaaval munad.
3. Püreesta poole põldmarjade kogusest saumikseriga püreeks. Kuumuta ahi 160 C-ni. Vala pool koogitäidist küpsisepõhjale, tõsta lusikaga põldmarjapüreed koogitäidisele ning vala peale ülejäänud koogitäidis ning tõsta teelusikaga väikesed täpid koogile. Kasuta lusikat või kahvlit ja tõmba läbi põldmarja täppide kuni moodustub koogile meelepärane muster.
4. Küpseta kooki 160-C juures 30 minutit. Tõsta kook jahtuma ning kui kook ei ole enam kuum tõsta külmkappi kuni serveerimiseni. Enne serveerimist võid koogi kaunistada värskete põldmarjade või muu meelepärasega.

Karamelline põldmarja_web2

Karamelline põldmarja_web