Kirsi-tiramisu ricottakook

Kirsi-tiramisu ricottakook_web3

Mõnus, kere valmistusviisiga kook, mis sai küll valmistatud juba mõnda aega tagasi, kuid suvise tiheda graafiku tõttu jäänud blogisse postitamata.

Kirsi-tiramisu ricottakook_web2

Vaja läheb:
180 g digestive küpsiseid
80 g võid

300 g külmutatud või kividest puhastatud kirsse
750 g Kirsi – tiramisu ricotta kohupiimapastat
2 dl vahukoort
100 g Valget küpsetusšokolaadi sidruniga
5 želatiinilehte

kaunistuseks: šokolaadinööpe ja mustsõstrajahu

Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 24-cm lahtikäiva koogivormi põhja ning tõsta külmikusse tahenema.
Pane želatiinilehed külma vette ligunema. Samal ajal vahusta pool (1 dl) vahukoortest ning lisa kohupiimapastad. Vahusta ühtlaseks. Soojenda ülejäänud vahukoor, murra sisse valge žokolaad ning sulata kuni šokolaadi sulamiseni. Pigista želatiinilehtedest üleliigne vesi välja ning sega sooja vahukoore ning šokolaadisegusse. Sega kuni želatiin on sulanud ning nirista ricottatäidisesse, samal ajal vahustades. Tõsta küpsisepõhjale külmutatud või värsked, kuid kividest puhastatud kirsid ning vala peale ricottasegu. Tõsta kook vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema ning enne kaunista meelepäraselt mustsõstrajahu ning šokolaadinööpidega.

Kirsi-tiramisu ricottakook_web1