Ürdise mozzarellaga täidetud lihapallid

Istun diivanil ning mõtlen mida külmkapis oleva kana hakklihaga peale hakata, kas valmistada nagu tavaliselt – väikseid lihapalle või siis kotlette või hoopis midagi muud. Mõte hakkab idanema, kui meenub et, mul kapis ka potsik mozzarella kirssidega, korraks veel kahtlesin, kuidas liha nii küpsetada, et juust sees täielikult ära ei sulaks ja välja ei voolaks, kuid liha siiski valmis oleks – ahju ei julgenud panna, seega proovin praadida. Kujunenud mõte andis niivõrd palju innustust, et lausa sööstsin kööki et idee teostuseni viia. Õnneks küpses liha juustu ümber niivõrd kiirelt et juust jäi mõnusalt poolvedel. Maitset lihapallile andsin karulaugupestost, kuna mozzarella üksi jääks pisut maitsetu, kuid tõenäoliselt võib kasutada ka muud pestot juhul kui karulaugupesto hooaeg läbi saab. Nii et, vahest sünnivad head ideed täiesti iseenesest, just täpselt nagu see retsept, kuid vahest on peas jällegi sada tuhat erinevat mõtet kuid mingit kindlat ja ahhetamapanevat komplekti, mis kohe tegutsema sunniks ei tekigi. Selkorral läksid lihapallid röstitud aedviljadest püreesupile, kuid need sobivad lisandiks igale roale. Kes on usinam, võib ka mozzarella kirsi neljaks lõigata ning väiksemaid lihapalle valmistada.

Lihapallid mizzarellaga_web3

Valmib 10-12 suur lihapalli:
300 g delikatess broilerihakkliha
soola
pipart
4-5 tl karulaugupestot või muud pestot
125 g mozzarella kirsse

Lihapallid mizzarellaga_web2

Maitsesta hakkliha soola ja pipraga. Tee käed märjaks ning tõsta supilusikas hakkliha peopessa, vajuta hakkliha lapikuks, tõsta keskele pool lusikat pestot ning mozzarellapall. Mätsi hakkliha ümber mozzarella, vajadusel lisa hakkliha, et juust ja pesto hakklihast läbi ei tule ning toimi kogu hakkliha, mozzarella nins pestoga sedasi. Prae lihapallid kuumal pannil, kuni lihapallid on kuldsed. Serveeri soojalt koos salati, supi või muu meelepärasega.

Lihapallid mizzarellaga_web