Kirsi tiramisu

Tiramisu on populaarne kohvi maitseline itaalia magustoit. Variatsioone tiramisust on tehtud igasuguseid, minagi olen siin katsetanud tiramisut vaarika ja ananassiga ning põldmarjadega, kahjuks klassikaline tiramisu ei lähe meie peres eriti peale seetõttu tulebki proovida teistsuguseid variatsioone. Kui ma sain esmakordselt proovida kirsi tiramisu kohupiimapastat tekkis kohe mõte teha tiramisu magustoitu, lisades juurde külmutatud kirsse ning kuna see kohupiimapasta on piisavalt magus ei olegi midagi muud lisada vaja.

Kirsi_tiramisu_web2

vaja läheb 8-le:
200 g Lady fingers biskviitküpsiseid
250 ml musta kohvi
750 g kirsi-tiramisu ricotta kohupiimapastat
150 g külmutatud kirsse

Kasuta magustoidu serveerimiseks pokaale või vooderda piklik koogivorm või mõni sobiva kujuga ahjuvorm toidukilega. Kasta biskviitküpsised ühe poolega kohvi sisse ning torka küpsised piklikult pokaali või lao vormi põhi küpsiseid täis. Pigista ricotta kohupiimapasta küpsiste peale või kui kasutad pokaale pigista pasta küpsiste vahele ning tõsta peale külmutatud kirsid. Vormi kasutamisel toimi samamoodi teise kihiga ning kolmandale kihile määri peale ricotta ning kaunista külmutatud kirssidega. Tõsta magustoit paariks tunniks külmkappi, enne serveerimist tõsta tiramisu vormist välja ning libista toidukile pealt serveerimisalusele. Riivi soovi korral peale tumedat šokolaadi ning naudi.