Üllatusega kohupiimakook

Kuigi kevadpühad on juba möödas jõuab minu kevadpühade kook alles nüüd blogisse. Sel aastal ei valmistanud traditsiooniliselt pashat vaid läksin kergema vastupanu teed, kasutades pasha kohupiimakreemi ning valmistasin virsikupoolikutega üllatusega kohupiimakoogi.

ricottakook_web3

põhi:
1 dl nisujahu
1 dl kaerajahu
50 ml kookosjahu või kookoshelbeid
110 g võid
2 sl suhkrut

Täidis:
480 g virsikuid kerges suhkruleemes (või aprikoose)

1 kg (4 karpi) ahjuõuna ricotta kohupiimakreemi
500 g ricotta maitsestamata kohupiimapastat
4 muna
50 ml suhkrut
50 ml mandlilikööri (soovi korral)

ricottakook_web

1. Sega kokku jahud ning suhkur. Mudi sisse toasoe või kuni tainas muutub purutaoliseks. Vooderda lahtikäiv 26 – cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vala puru koogivormi põhja ning suru ühtlaseks.
2. Mikserda kokku kohupiimakreem ja pasta, lisa suhkur, mandliliköör ning ükshaaval munad. Mikserda kuni täidis on ühtlane.
3. Tõsta kumer pool üleval, koogipõhjale suhkruleemest nõrutatud virsikud. Vala peale kohupiimatäidis ning küpseta 175 C juures 40 – 45 minutit. Lase koogil täielikult maha jahtuda.