Šokolaadiga kaetud küpsiserull

Küpisisetorti saab teha ka täiesti teistmoodi ja selliselt valmib väga huvitava kujuga rull. Triibulise struktuuri saab, kui lõigata rulli diagonaalselt. Valmistamiseks kulub vaid 15 minutit, kuid šokolaadiga katmiseks, tuleb oodata pisut ning hoida rulli 4 tundi, kuni üleöö sügavkülmas. Küpsistena kasutasin poest avastatud uusi Selga uusi täistera rukkiküpsiseid, kuid võib kasutada kõiki ümmargusi täidiseta küpsiseid. Idee on leitud siit.

küpsiserull_web2

Vajad:
300 g ümmargusi kaera -või rukkiküpsiseid (nt Selga Nature)
1 sl maapähklivõid
50 ml kanget kohvi
500 g ahjuõuna ricotta kohupiimakreemi

150 ml vahukoort
150 g tumedat šokolaadi

hakitud pistaatsiapähkleid

Valmista kange kohv ning lahusta selles maapähklivõi. Kasta küpsis kohvi sisse ning määri rohkelt kohupiimakreemi peale, võta tiene küpsis ning toimi samuti ning tõsta esimesel valmistatud küpsise peale. Lõpuks tekib küpsiste torn, millel on vahel kohupiimakreemitäidis. Määri ka otsad kohupiimakreemiga. Tõsta küpsiserull vähemalt 4 tunniks sügavkülma. Vala vahukoor väiksesse potti ning kuumuta keemiseni, lisa šokolaad ning sega kuni šokolaad on sulanud. Tõsta küpsiserull sügavkülmast välja ning vala peale sulatatud šokolaad. Määri noaga ka katmata jäänud osad šokolaadiseks. Puista peale hakitud pistaatsiapähkleid. Tõsta serveerimiseni külmkappi ning lõika lahti diagonaalselt.

küpsiserull_web