Laimi-kookose toorjuustukook

Mõnus, kerge kuid kreemjas magus-hapukas kook, mille inspirtsiooniks oli mu peagi saabuv puhkus aasiasse, kus kookospiim ja laim on paljudes toitudes esindatud. Loodan sealt naasta inspiratsiooni täis laetuna ning usun, et katsetused jõuavad ka hiljem ühel või teisel viisil blogisse.

Koogi põhjaks on kasutatud jõuludest järgi jäänud piparkooke, kuid piparkoogid võib asendada digestive küpsistest valmistatud põhjaga, millele kindlasti soovitan juurde lisada kookoshelbeid.

laimi_kookoskook_web

Vaja läheb:
160 g piparkooke
70 g võid
25 ml kookoshelbeid

600 g toorjuustu
50 g suhkrut
70 g kondenspiima
200 ml kreemjat kookoskoort
2-3 laimi koor
5 g želatiini
125 ml (3 laimi) värskelt pressitud laimimahla

Purusta piparkoogid ning sega kookoshelveste ning sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Vahusta toasoe toorjuust suhkru, kondenspiima ja kookoskoorega ühlaseks. Riivi sisse laimi koored ning sega ühtlaseks. Laimi mahlade paremaks kättesaamiseks rulli laimi tugevalt, enne mahla pressimist, käe ning tasapinna vahel. Pressi mahl ning vala kuumakindlasse anumasse. Aseta želatiin vähesesse külma vette 5 minutiks paisuma. Kuumuta laimimahl ning sega sisse paisunud želatiin. Tõsta anum tulelt ning sega kuni želatiin on täielikult sulanud. Jahuta pisut ning sega kiirelt toorjuustutäidisesse. Vala koogitäidis piparkoogipõhjale ning tõsta külmkappi vähemalt 4 tunniks tahenema.