Pulgapirukad

Pirukad kui pulgakommid – meeldivad eriti just lastele, kuid ka täiskasvanutel on neid hea, näppe rasvaseks tegemata, süüa. Pirukaid on väga lihtne valmistada ning toorjuust seob juustu ja singi edukalt piruka vahele nii, et täidis ei pudene välja. Kui sellele mõttele tulin, kahtlesin kas pulgad kannatavad 200C ahjukuumust. Istusin siis kogu küpsemise aja ahju ukse ees, et vajadusel pirukad ahjust välja võtta, kuid kõik toimis ideaalselt. Siiski soovitan ohutuse mõttes, pirukate küpsemise ajal pulkadel silm peal hoida.

pulgapirukad_web

500 g pärmi-lehttainast
200 g küüslauguga toorjuustu  (Philadelphia)
300 g sinki või suitsuvorsti
200 g riivitud juustu

määrimiseks muna

Sega kokku toasoe toorjuust, kuubikuteks hakitud sink või suitsuvorst ja riivitud juust. Määri täidis sulatatud ja pisut suuremaks rullitud lehttaignale nii, et äärtesse jääb paar sentimeetrit täidisevabaks. Keera taigen tugevalt rulli ning lõika 1-2 cm viilud. Torka pulk pirukasse, määri lahtiklopitud munaga ning küpseta 200C ahjus umbes 10 minutit või kui pirukad on kuldselt kollased. Lase jahtuda!