Salat krõbeda lehtkapsa, idude ning magusate pähklitega

Lehtkapsas on kapsalistest üks suurima toiteväärtuse ning rikkaliku mineraalainete, karotiini ning C – ja B vitamiini sisaldusega köögivili. Ma ei olnud siiani lehtkapsalisega kokku puutunud, kuid tänasel turupäeval jäi mulle ühe müüja letis silma huvitav kapsaline, mis meenutas lehtkapsast – nii oligi ja koju selle tõin. Kuna samal päeval oli plaan valmistada kala, mis vajas kõrvale ühte mõnusat salatilist. Kui salat kõikide oma komponentidega oli lausa oivaline siis lehtkapsas, mis ahjus krõbedaks küpses sobib hästi süüa ka ilma lisanditeta. Ning üllatuseks krõmpsutasid isegi lapsed neid hea meelega. Nii, et kui hakkab silma selline käharate lehtedega kapsas, siis soovitan proovida. Salat minumeelest täiendavat maitsestamist ei vajanud, kuna kapsas oli niigi maitserikas, sest olin kapsa maitsestamiseks kasutanud küüslaugu ja tšilli oliivõli.

lehtkapsas_web

Vaja läheb:

Lehtkapsast

oliivõli

suitsutatud meresoola (või tavalist soola)

mungoa idusid

1 tomat

50 g india pähkleid

1 sl agaavi siirupit (või mett)

kaste:

1/2 punast tšillit

sojakastet

seesamiõli

laimi või sidrunimahla

lehtkapsasalat_web

 

1. Esmalt aseta pann kuumale pliidile, rösti pisut väiksemaks lõigatud india pähklid kuldseks. Tõsta kõrvale, nirista peale agaavisiirup ning sega läbi.

2. Kuumuta ahi 180 C-ni (kasutades ülemist ja alumist kuumutamise reziimi). Lõika või rebi pestud ja veest kuivatatud lehtkapsa lehed väiksemaks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühe kihina lehtkapsa tükid, nirista peale oliivõli (või maitsestatud oliivõli). Puista peale sool ning küpseta 180C ahjus 8 – 10 minutit. Lehtkapsas on valmis kui ta on krõbe ka kerge.

3. Vala serveerimisalusele osaliselt mungoa idud, tõsta peale krõbedad lehtkapsad. Lõika peale tomat ning viimasena lisa magusad pähklid.

Soovi korral valmista salatile kaste ning vala salatile.