Riisipõhjal kana-singi pirukas

Mulle nii meeldivad need pühapäevad kui saan segamatult köögis askeldada. Ilmad on juba sellised, et päikest pole või kui on siis on õues nii külm, et enam ei pea enesega võitlust pidama, teemal kas tegutseda köögis või püüda terassil päikest. See pirukas küll erilist eelnevat planeerimist ei vajanud vaid pirukasse said lisatud erinevad kappi jäänud komponendid. Pirukas sai äärmiselt mahlane ning riisipõhi on hetkel mul lemmikuimaid pirukapõhju. Seda osaliselt sellepärast, et riisihelbed seisavad kapis ja varemalt lemmiku riisipudru peale krimpsutatakse aina nina, küll aga pirukas ei ütle ninakrimpsutajad midagi.

riisi-kanapirukas_web

vaja läheb:

100 g keetmata riisihelbeid

35 g parmesani

1 muna

Täidis:

150 g kanafileed

100 g maasuitsu sinki

200 g küüslauguga toorjuustu  (Philadelphia)

50 g Kreeka jogurtit või 20% hapukoort

1 muna

1/2 hakitud sibulat

70 g riivitud juustu

1-2 tomatit

oliivõli

sidrunipipart

1. Keeda soolaga maitsestatud vees riisihelbed, pakendil antud juhendi järgi. Kurna, lase pisut jahtuda ning sega parmesan ja lahti klopitud muna riisiga. Suru riispõhi 20 cm, küpsetuspaberiga vooderdatud pirukavormi põhja ja äärtele. Kuumuta ahi 190 C ning küpseta pirukapõhja 15-20 minutit kuni põhi on tugev ja hakkab kergelt kuldseks muutuma. Tõsta ahjust välja.

2. Kuumuta pann ning lisa pisut oliivõli. Prae tükeldatud kanafilee, maasuitsu sink ja sibul kuni kanafilee on küps.

3. Sega kokku toasoe toorjuust, hapukoor ja muna. Lisa pannilt kana ja singitäidis ning sega ühtlaseks. Vala täidis eelküpsetatud riisipõhjale puista peale riivitud juust ning tõsta juustule tomativiilud. Maitsesta soovi kooral sidrunipipraga. Küpseta 180 C ahjus 30 minutit. Serveeri soojalt koos värske salatiga.