Röstitud kikerherned

Röstitud kikerherned on meie peres kasutuses väga lühikest aega ja kui neid googeldasin, avastasin et seda on siis Eestis avaldatud juba paar aastat. Ju polnud need herned minu tähelepanu köitnud, enne kui neid sõbranna sünnipäeval proovisin. Alates selest liikus mu peas vaid mõte neid ise valmistada. Kuigi mu kapis ootas purk kikerhernestega juba vähemalt nädala, enne kui need teoks tegin ning tegemist on äärmiselt lihtsa ja väga maitsva ning tervisliku näksiga, mis sobib ka klaasikese veini või õlle kõrvale.

Minu lisatud maitseained on vaid üks miljonist variandist ning igaüks kes seda valmistab võib maitsestada just endale meeldivate ürtidega.

 

400 g kikerherneid konservis

1 sl küüslaugu ja tšilli oliivõli (või tavalist)

1 tl suitsutatud paprika ja tüümiani maitseainet

pisut suitsutatud meresoola

 

Nõruta kikerherned ja loputa korralikult külma veega. Lase 5-10 minutit sõelal nõrguda. Kuivata herned kööbipaberiga. Sega need oliivõli ja maitseainetega. Laota ühekordse kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ninf rösti 180 C ahjus 40 minutit või kuni kikerherned on kuldpruunid.