Klassikaline brownie

Kõik teavad ju browniet, või ameerikast pärit šokolaadiruute – ilmselt muidugi teavad. Kes veel ei ta siis on viimane aeg järgi proovida. Brownie valmib niivõrd kiirelt, et tegu on kindlasti ühe kiirema koogiga üldse. Küpsetamisel soovitan jälgida küpsemisaega sest liiga pikk küpsemine muudab brownie seest kuivaks. Enne serveerimist lase pisut jahtuda. riisijahu asemel võib kasutada ka tavalist nisujahu, kes armastab kohe eriti magusaid kooke võib suhkru kogust suurendada, kuid minumeelest on retseptis antud suhkru kogus täpselt piisav.

250 g tumedat šokolaadi

150 g võid

3 muna

50 g roosuhkrut

1/4 tl soola

1 tl vaniljesuhkrut

50 g riisijahu

 

1. Sulata kuubikuteks lõigatud või ja tükkideks murtud šokolaad paksupõhjalises potis madalal kuumusel või veevannil pidevalt segades. Kui šokolaad on sulanud tõsta mõneks ajaks kõrvale jahtuma.

2. Vahusta munad suhkru ja vaniljesuhkruga heledaks vahuks. Sega hulka sõelutud riisijahu ja sool. Sega šokolaadisegu õrnalt munavahu hulka.

3. Vooderda 20×30 cm ahjuvorm märjaks tehtud küpsetuspaberiga ning vala tainas vormi. Küpseta browniet 180C juures 17-18 minutit. Lõika ruutudeks ning naudi soojalt koos vaniljejäätise või jahtunult kohvi kõrvale, värskete marjadega ja mandlilaastudega.