Guacamole

Selle retsepti vari käib mul järgi juba suvest saadik, kui sõbrannale lubasin, et avaldan selle blogis. Aega läks aga blogisse see üles sai. Sel suveõhtul, kui mu käest mitu korda küsiti, et mis see on, oli see guacamole dipp niivõrd populaarne, et lapsed sõid kahe suupoolega ning täiskasvanud imestasid, et kas see tõesti võib nii hea olla. Siin see retsept siis on. Mina lisan alati pisut vett et dipp jääks pisut vedelam aga mitte niiväga hapu, kui lisada rohkem sidruni või laimi mahla. Vahest panen segu sisse ka pisut suhkrut et seda head maitset kätte saada. Süüa sobib guacamole ideaalselt röstitud leiva või näkileiva peal, kasutada dipikastmeks toorete köögiviljadega või kasta sinna sisse maisikrõpse.

guacamole_web

2  avokaadot (puhastatult umbes 220 g)

1/2 – 1 laimi mahl

2-3 küüslauguküünt

50 ml vett

soola

pipart või sidrunipipart

tšillihelbeid (soovi korral)

sidrunipipart

Puhasta avokaadod, selleks eemalda kivi ning kraabi avokaado sisu koorest välja. Koori küüslauk ning lõika väiksemaks (või purusta küüslaugupressiga). Lisa poole laimi mahl, pisut soola, sidrunipipart ja vett. Püreesta saumikseriga või suru kahvliga ühtlaseks. Vajadusel reguleeri maitset laimimahla, soola ja pipra või suhkruga.