Tšilline rukki-ploomikook

Sel laupäeval oli taluturul juba kodumaiseid ploome müügil ning tekkis vastupandamatu isu koogi järgi, mis sisaldab ploome ja rukkijahu.Valmis tõeliselt maalähedane ploomikook kus rukkijahu, kohupiim ning ploomid sobivad väga hästi kokku. Eriliselt kerge õhetuse jätab kurku peale koogi söömist täidisesse lisatud tšilli toorjuust, mida esmalt hammustades ei märkagi. Kellele tšilli ei meeldi võib selle asendada tavalise toorjuustuga.

Vaja läheb:

2 dl rukkijahu

50 ml suhkrut

50 g võid

1 sl toorkakaod

 

250 g maitsestamata ricotta kohupiimapastat

200 g sweet chilli toorjuustu

1 muna

50 ml suhkrut

1 tl vaniljesuhkrut

200- 250 g ploome

1. Sega kokku rukkijahu, suhkur ja kakao. Haki sisse külm või ning töötle käte vahel või köögkombainis purutaoliseks massiks.

2. Vahusta toasoe toorjuust, ricotta ja suhkur ühtlaseks. Lisa muna ning vaniljesuhkur.

3. Eemalda ploomidelt kivid ning lõika neljaks (suuremad ploomid kuueks).

4. Vala 2/3 purust küpsetuspaberiga vooderdatud 20-24 cm läbimõõduga koogivormi. Suru kergelt käega kinni. Vala peale toorjuustutäidis ning tõsta peale ploomid. Puista peale ülejäänud purutaigen ning küpseta 180C ahjus 40 minutit. Lase enne sööma asumist koogil korralikult maha jahtuda.