Röstitud oad suitsupeekoni, kana ja tomatitega

Alustuseks ütlen kohe ära, et algupärane retsept oli Pere ja Kodu augustikuises “Pereköögis” ning sel hetkel kui selle roa pilti ja retsepti kirjeldust nägin, hakkas sõna otseses mõttes suu vett jooksma. Juba järgmisel päeval tõin turult ports ube ja kuigi ma retsepti järgi türgi ube ei leidnud, asendasin väikeste aedubadega. Teiseks päevaks ei olnud suutnud oma isu sellest täis süüa ning jälle olid mul õhtusöögiks röstitud oad, kuid selkorral lisasin juurde ka soola, pipra ja tšilliga maitsestatud tükkideks lõigatud kanafileed, millega toit muutus veelgi toekamaks. Igatahes, kui oad maitsevad, soovitan seda retsepti väga proovida.

Vaja läheb:

500g ube (türgi ube või aedube)

5 küüslauguküünt

100 g toorsuitsupeekoni viile

200 g kirsstomateid

2 sl oliivõli

1 tl soola

 

Toekama roa saamiseks:

200g kanafileed

soola

pipart

tšillihelbeid

Puhasta oad otstest. Koori küüslauguküüned ning lõika peekon ribadeks. Lõika soovi korral suuremad kirsstomatid pooleks. Kui lisad kanafileed, lõika kanafilee kuubikuteks ning maitsesta soola, pipra ja tšilliga. Sega kõik komponendid ahjuvormis kokku oliivõli ja soolaga. Küpseta 210 C-ni kuumutatud ahjus 30-35 minutit.