Mustika kondenspiima- toorjuustukook

Polegi ammu juustutooki teinud, nüüd siis sai ükspäev tehtud mini juustukooke ja kuna need haihtusid kui õhku tegin ka suure koogi külmikus olevatest mustikatest. Koogipõhi on pisut ebatraditsooniline ja valmistatud ainult rukkijahust. Siinkohal peab nentima, et see sobis koogipõhjaks imeliselt. Eks selle taignaga pisut mässamist ole, kuna ta tahab käte külge kleepuda aga selleks on hea nipp võtta paar lusikat rukkijahu ning saab ilusti tainast vormida. Sel korral jäi põhi eelküpsetamata ning tulemuseks oli mõnusalt pehme põhi, kuid järgmisel korral proovin pisut eetküpsetada ja vaatan kuidas see põhi siis käitub – igatahes kokku sai imeliselt hea kooslus ning kõik sööjad kiitsid.

Põhi:

2 dl rukkijahu

65 ml suhkrut

1/2 tl küpsetuspulbrit

1/2 tl soola

1 muna

75g võid

600 g maitsestamata toorjuustu

300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat

150 g  suhkruga kondenspiima

3 muna

2 tl vaniljesuhkrut

200-300g mustikaid või muid marju

1. Sega kokku rukkijahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa tükkideks lõigatud või ning muna. Töötle tainas köögikombainis või näpi ühtlaseks. Suru koogipõhi (et tainas käte külge ei jääks võid kasutada pisut rukkijahu) küpsetuspaberiga vooderdatud 24-cm läbimõõduga koogivormi ning hoia kuni täidise valmimiseni külmkapis.

2. Sega kokku toasoe toorjuust, kohupiimapasta, kondenspiim, munad ja vaniljesuhkur. Vala vormi, puista peale mustikad ning küpseta 180C ahjus 50 minutit. Lase toatemperatuuril jahtuda ning hoia paar tundi enne serveerimist külmkapis.