Krõbedad ahjusaiad spargi, peekoni ja ricottaga

Mõnus kevad-suvine kosutav kõhutäis ja seni kui spargel on veel täiesti saadaval on patt jätta seda võimalust kasutamata. Need võileivad sobivad ideaalselt suviseks lõunaks või kergemaks õhtusöögiks või kui lisades kõrvale värske salati on korralik ja toitev kõhutäis garanteeritud. Enne saiade ahju panemist niristasin peale veel prantsuse ürtidega oliivõli, mille prantsusmaalt kaasa ostsin, aga sobib ideaalselt ka tavaline kvaliteetne oliivõli.

Vaja läheb:

4 röstsaia viilu

4-5 sl pestot (mina kasutasin karulaugupestot)

16 sparglit

7-8 viilu suitsupeekonit

200g ricotta kohupiima

1 muna

1 sidruni koor

1 sl mahla

suitsutatud meresoola (või tavalist soola)

värskelt jahvatatud pipart

oliivõli

 

1. Sega kokku ricotta, riivitud sidrnikoor ja mahl. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga.

2. Määri saiale pesto ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

3. Murra ära spargli puitunud otsad. Pane kõrvuti 2 sparglivart, määri peale ricottasegu ning mässi peekoniriba ümber. Tõsta pestoga määritud röstsaiale. Nirista peale head oliivõli ning küpseta 200C ahjus 20 – 25 minutit või küpseta grillil.

* mugandustega – http://www.voluptuousdelights.com/