Kevadine leivamääre karulauguga

Ülilihtne leivamääre või miks mitte ka külm kaste, kui seda keefiriga vedelamaks teha ning kasvõi värskete keedetud kartulitele valada või kasutada dipikastmeks juurviljade kõrvale. Mina sõin seda röstitud rukkileivaga, kuid kõik eelnevalt nimetatud variatsioonid tulevad ka peagi katsetamisele. Kui värske karulauk on otsas võib maitse järgi lisada karulaugupestot.

Vajad:

200 g maitsestamata ricotta kohupiima

2 kirsstomatit

2 väikest (60g) värsket kurki

peotäis värsket karulauku

Himaalaja soola (või tavalist soola)

värskelt jahvatatud pipart

(Soovi korral kastme vedeldamiseks) keefiri

Koori kurk ja lõika tomatid, kurk ja karulauk väiksemaks. Sega kõik koos ricottaga blenderisse kokku ning purusta ühtlaseks. Kui segu on liiga paks võid vedeldamiseks lisada keefiri. Maitsesta soola ja värskelt jahvatud pipraga. Sobib serveerimiseks nii leivakattena kui ka juurviljade dipikastmena.