Külm šokolaadi – pähklikook

Pole küll see ilm teab mis soe, kuid kooki, mis on jäätiselikult külm on soojas toas siiski mõnus süüa. Praegu on just õige aeg teha selliseid külmkooke, kui sügavkülm on eelmise aasta saagist puhtaks söödud, või siis peaaegu puhtaks söödud ja üks tort mahub vahelduseks sügavkülma ideaalselt. Koogi sisse panin parapähkleid, kuid need võib vabalt asendada ka muu pähklisordiga.

Põhi:

240g digestive küpsiseid

80g võid

80 g tumedat šokolaadi

Täidis:

700g Milka toorjuustu

2 dl vahukoort

2 tl vaniljesuhkrut

100g parapähkleid või muid pähkleid

1. Purusta küpsised. Sulata või ja šokolaad ning sega küpsisepuruga. Vooderda 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru vormi põhja ka äärtele.

2. Vahusta toasoe toorjuust kreemjaks. Vahusta teises nõus vahukoor kerdelt vahtu, lisa edasi vahustades vaniljesuhkur. Sega 1/4 vahukoorest toorjuustuga ning sega hästi läbi. Lisa ülejäänud vahukoor ning sega spaatliga ettevaatlikult ühtlaseks. Sega hulka jämedalt hakitud pähklid ning vala täidis koogipõhjale. Kata kook kilega ning tõsta 4-6 tunniks sügavkülma. Enne serveerimist lase koogis 10-15 minutit toatemperatuuril seista, eemalda ettevaatlikult koogiserv ning serveeri.