Pasta koorese suitsusingi kastme ja rukolaga

Pasta on lihtne argiroog ning seda kohtab meie laual päris tihti, seda seetõttu, et lapsed väga armastavad seda ja ka sellepärast, et pastat on niivõrd lihtne ja kiirelt valmiv roog. Tihti läheb pasta kastmesse see, mis kapis leidub kuid koorese kastme põhi on mul peamiselt sama – 2 dl vahukoort või kohvikoort ja toorjuust. Selline kooslus on lihtsalt imehea ja kaste jääb väga mõnusalt kreemine. Värske rukola lisamine pastale annab pisut tavatu maitsenüansi aga soovitan soojalt proovida.

Vajad umbes 4le:

200 g linguine pastat (keetmata)

100 g maasuitsu sinki

1 sibul

2 dl vahukoort

100 g toorjuustu küüslaugu ja ürtidega

soola- pipart

rukolat

Keeda pasta vastavalt pakil antud juhendile. Kuumuta pann ning lisa sinna hakitud sibul ja maasuitsusink. Prae kuni sibul muutub kuldseks. Alanda kuumus ning vala pannile vahukoor ning toorjuust ning sega kuni toorjuust on sulanud. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Sega hulka pasta ja rukola. Serveeri värskelt riivitud parmesaniga.