Suitsuse mekiga kanapirukas rukkipõhjal

Lihtne ja toekas pirukas, mille põhjaks mõnusalt krõbe rukkipõhi.

Põhi:

250g rukkijahu

1 tl demerara suhkrut

100 g võid

50 g parmesani juustu

3-4 tl külma vett

Kate:

2 karpi toorjuustu küüslaugu ja ürtidega

2 muna

400g kanafileed

60g suitsupeekonit või suitsusinki

1 sibul

7 (150 g) kirsstomatit

1 tl magusat tšillikastet

225g lapi juustu

1. Põhja valmistamiseks sega jahu suhkruga. Haki külm või jahuga segi ning lisa peene riiviga riivitud parmesani juust. Lisa külm vesi ning mätsi taignaks. Vooderda 26cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred taignaga ning aseta mõneks hetkeks külmkappi.

2. Kuumuta ahi 200 C-ni küpseta pirukapõhja 10 minutit.

3. Vispelda täidise jaoks munad ja toasoe toorjuust, kuni saavutad ühtlase massi, maitsesta kergelt soolaga.

4. Haki kanafilee, sibul ja toorsuitsupeekon. Prae pannil, kuni kana on küps.

5. Haki tomatid, lapi juust.

6. Lao põhjale kanatäidis, tõsta peale kirsstomatid ning Lapi juust ja vala üle toorjuustu täidisega.

7. Küpseta 200 C juures 20 minutit.