Raffaello kook

Kes armastab raffaello komme, hakkab armastama ka seda kooki ning isegi magusast ja kookost mitte hoolijad võiksid ühe tüki proovida, sest see talvise välimusega valge kookoseline kook võib üllatada.

Põhi:

100 g vahvlit

75 g kondenspiima (suhkruga)

50 ml kookoshelbeid

80 mandleid

Täidis:

500 g maitsestamata toorjuustu

200 ml kookoskoort (Blue Dragon) või kreemist kookospiima (Santa Maria)

150 g kondenspiima (suhkruga)

200 g valget šokolaadi

1 dl kookoshelbeid

2 tl sidrunimahla

kaunistuseks:

2dl vahukoort

1 tl vaniljesuhkrut

12 raffaello kommi

1. Rösti mandlid 175C ahjus umbes 10 minutit. Tõsta jahtuma.

2. Haki vahvel noaga keskmiselt peeneks. Sega vahvel kondenspiima ja kookoshelvestega kokku, kuni valmib suhteliselt mure pudi. Vooderda 24cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Kata põhi vahvlipudiga. Haki mandlid pisut väiksemaks ning jaga põhjale.

3. Sega toasoe toorjuust, kookoskoor ja kondenspiim kreemjaks. Sulata valge šokolaad ning sega toorjuustusegusse. Lisa kookoshelbed ja sirdunimahl. Vala vahvlipõhjale ning aseta umbes 4 tunniks külmkappi tahenema.

4. Vahusta vahukoor vaniljesuhkruga vahtu, määri koogile ning kaunista raffaello kommisega. Soovi korral võib koogile peale puistada veel kookoshelbeid.