Porgandi-apelsinikook toorjuustukreemiga

Minu viimase aja lemmik toorsalat on riivitud porgand, apelsin ja kõrvitsaseemned ning alati kui seda teen, siis hulgim. Juhtus aga nii, et kiirete aegade pärast salat jäi kappi seisma ning olenemata sellest, et salat oli vaid üle ühe päeva kapis seisnud, ei tahtnud ma seda toorelt enam süüa. Mis siis ikka, tuli teha kook. Kook sai väga mahlane ja vahelduseks oli väga mõnus sellist kooki süüa.

Vaja läheb:

3 muna

1,5 dl pruuni suhkrut

2 dl täistera nisujahu

2,5 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

pisut soola

150 g võid

400 g riivitud porgandit

1 apelsin

1 dl kõrvitsaseemneid

1 dl röstitud metspähkleid

Toorjuustukreem:

300 g toorjuustu

100 g tuhksuhkrut

2 sl laimi mahla

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega kokku kuivained – jahud, küpsetuspulber ja sool.

Riivi porgandid ning tükelda apelsin. Haki pähklid ja sulata või. Sega vahustatud munaga riivitud porgand, apelsin, kõrvitsaseemned ja metspähklid. Lisa sulatatud või ning sega hulka kuivained. Sega tainas ühtlaseks. Vala taigen võitatud 20-cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 175C juures 40-50 minutit. Kontrolli tikuga enne koogi ahjust välja võtmist, et tikk jääks puhtaks. Lase koogil jahtuda. Lõika pooleks. Toorjuustu kreemi valmistamiseks vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkru ning laimi mahlaga kreemjaks. Määri pool täidist kahe kihi vahele ning kata ülejäänud toorjuustukreemiga.