Kaerahelbe-šokolaadi ruudud

Minu meelest on see nii klassikaline nostalgiahõnguline küpsetis. Küll ei valmistatud seda nii ohtra šokolaadiga aga kaerahelbed ja tume šokolaad sobivad ju ideaalselt kokku. Mäletan, et minu ema valmistas neid küll ajal, mil poest polnud midagi sellelaadset osta. Ja kuigi on praegune küpsiste valik poes laialdane, olen kindel, et midagi nii maitsvat sealt kindlasti ei saa – või kui midagi maitsvat sealt ka leidub, ei tea kunagi päris täpselt mida see sisaldab. Tervislikuma ampsu valmistamiseks soovitan kindlasti kasutada  täistera kaerahelbeid, siis võib neid väiksema süümepiinadeta süüa, teades, et vähemalt sissesöödav amps on täisväärtuslikum. Minul valmis allolevast kogusest umbes 20 ruutu aga kogus sõltub paljuski sellest kui suurteks ruutudeks need lõigata. Soovi korral võib nostalgiat veelgi lisada ja valmistada nendest hoopis pätsikesed.

 Vaja läheb:

150g võid

1 muna

1 liiter täistera kaerahelbeid

150 ml demerara suhkrut

1 tl vaniljesuhkrut

200g tumedat šokolaadi

Vahusta mikseriga või köögikombainis toasoe või suhkruga kreemjaks, lisa muna ja vahusta veel paar minutit. Sega hulka vaniljesuhkur ja kaerahelbed sega ühtlaseks. Sega hulka hakitud tume šokolaad.

Jaota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (mina kasutasin suuruses 34x24cm). Silu pealt ühtlasemaks ning lõika noaga või pitsalõikuriga ruutudeks. Küpseta 200C-ni eelkuumutatud ahjus 11-13 minutit, kuni ruudud on kenasti kuldpruunid. Enne sööma asumist lase jahtuda.