Kergelt tšilline tomatisupp hiidkrevettidega

See blogi kisub siin juba pisut liiga magusaks, seega vahelduseks tegin mõnda suppi ka 🙂 See on mõnus ja soojendav supp, kus tšilli ei domineeri vaid täiendab mõnusat tomatist suppi. Kes muidugi soovib tulisemat, võib lisada cayenne pipart või tšillit aga säästes end kõrvu laste kisast söögilauas, et kurk kõrvetab, jätsin selkorral lisamata ja tšilliste hiidkrevettide asemel said lapsed supi peale krõbedaks praetud kanafileed.

Vaja läheb (4-le):

1 sibul

3 küüslauguküünt

2 sl oliivõli

800 g purustatud tomateid

350 ml köögiviljapuljongit

1 peotäit värsket basiilikut

1 karp (200g) Sweet chilli toorjuustu

1 tl demerara suhkrut

soola,

värskelt jahvatatud pipart

peale:

12 hiidkrevetti

2 küüslauguküünt

1 kuivatatud tšillikaun

oliivõli

Kuumuta poti põhjas õli. Lisa hakitud sibul ja purustatud küüslauguküüned ning hauta madalal kuumusel umbes 4 minutit. Sega juurde tomatid ja köögiviljapuljong ning kuumuta supp keemiseni. Vähenda kuumust, kata pott kaanega ning keeda madalal kuumusel umbes 10 minutit.

Lisa basiilikulehed ja toorjuust ning püreesta nuimikseriga ühtlaseks. Kuumuta läbi ning sega juurde suhkur, maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud pipart.

Sulata hiidkrevetid ning kalla liigne vedelik ära. Kuumuta pannil oliivõli, haki sisse kuivatatud tšillikaun ja purustatud küüslauguküüned. Tõsta hiidkrevetid pannile ning prae mõlemalt poolt, umbes 1-2 minutit, kuni hallikas värvus on asendunud roosaka värvusega. Puista peale pisut meresoola.  Tõsta supp kaussidesse, pigista peale pisut hapukoort, jahvata peale värsket pipart ning tõsta keskele koortest puhastatud ja tükeldatud hiidkrevetid.