Kakaobesee tort kamakreemi ja marjadega

Tõeliselt uhke tort, mille võib valmistad sõbrapäevaks või vabariigi aastapäevaks. Tordi täidises annab kamajahu kergelt pähklise maitse ning marjad piisavalt hapusust. Külmutatud sõstarde asemel võib kasutada ka muid hapusi külmutatud marju. Et torti oleks paremaks lõigata, võiks tort mõne aja enne serveerimist külmikus seista. Munakollastest, mis besee valmistamisest üle jäävad, soovitan valmistada kas laimivõiet, sidrunikreemi või creme büleed. 

kama_beseekook_web

Besee:

6 munavalget

220 g suhkrut

3 sl suhkruta kakaod

70 g mandlilaaste

Kamakreem:

400 g ricotta kohupiima

250 g ricotta kohupiimapastat

200 g suhkruga kondenspiima

2 sl kamajahu

1tl vaniljesuhkrut

Katteks:

150 g külmutatud punaseid sõstraid

150 g külmutatud mustsõstraid

tumedat šokolaadi

kama_beseekook_web2

1. Vahusta munavalged kergelt lahti, lisa kolmes osas suhkur ning vahusta kuni saad läikiva ja tugeva munavalge vahu.

2 Purusta käte vahel mandlilaastud peeneks ning sega kakao ja vaniljesuhkruga. Sega ettevaatlikult munavalge vahuga.

3. Joonista küpsetuspaberile kolm 20 cm läbimõõduga ringi. Jaga beseetainas ühtlaselt küpsetuspaberile. Kuumuta ahi 200 C-ni. Tõsta ahjuplaadid ahju ning alanda kohe kuumus 160Cni. Küpseta 50 minutit. Lülita ahi välja ning jära beseed ahju kuivama.

4. Sega kokku kamakreemi komponendid.  Tõsta serveerimisalusele esimene besee, kata 1/3 kamakreemiga, raputa peale 1/3 sõstraid. Toimi samamoodi teiste beseekihtidega ja kamakreemiga. Kata viimane beseekiht kreemi ja marjadega ning riivi peale tumedat šokolaadi. Tõsta külmikusse paariks tunniks maitsestuma.