Salat suitsukana ja seesamise juustuga

Vahest on hea olla kodus, kui laps on haige. Mitte see ei ole tore, et laps on haige vaid see, et siis saab ka ise aja maha võtta ja lugeda raamatut, lapse lõunaune ajal või valmistada endale selline lõuna, mille järgi tõesti isu on, mitte sellejärgi midagi valima mis lõunatoidu koht pakub. Täna, kui õues on vastik lörtsine ja tuuline ilm peaks isutama ju millegi sooja – tummise järgi, igatahes mitte minul. Eile õhtul kui poetuuril käisin kraamisin korvi ohtralt salatimaterjali kokku ning täna oli ideaalne võimalus endale üks mõnus ja värviline salat kokku keerata. Seesamiseemnetes küpsetatud Lapi juustu idee on mul peas keerelnud juba pühapäevast, kui Jamie oma “30 minuti road” saates valmistas selliselt halloummit.

Vaja läheb:

rohelist: nt Rooma salatit, rukolat, frillice lehtsalatit vm meelepärast

kirsstomateid

suitsukana fileed

Sweetiet või greipfruuti

Lapi juustu

seesamiseemneid

soola-pipart

oliivõli

2 küüslauguküünt

1. Lõika Lapi juust umbes 2×5 cm suurusteks kangideks. Puista taldrikule seesamiseemned ning suru Lapi juust mõlemalt poolt seemnetesse.

2. Aja pann üpris tuliseks, lisa tulisele pannile oliivõli ning terved küüslauguküüned. Tõsta kohe pannile ka seesamiseemnetega kaetud juust. Maitsesta pisut soolaga. Lülita kohe pliit välja ning prae juustu mõlemalt poolt, kuni pealispind on kuldne. Tõsta köögipaberile nõrguma.

3. Samal ajal kui juust praeb sega kokku salatid. Lõika kirsstomatid neljaks ja suitsukanast suupärased tükid, pudista sweetiest parajad tükid ning tõsta kõik taldrikule. Nirista peale oliivõli ja maitsesta soola ja pipraga. Lõika juustutülid kolmnurgaks ning tõsta kõige peale. Head isu 🙂