Rukkipõhjal kilupirukas

Mõnusalt mureda põhjaga pirukas, milles ei ole midagi keerulist ning vürtsikilu, muna ja sibul toimivad alati. Pirukapõhja retsept jäi silma E-M. Liiv ja H-M Alamaa raamatust Magusad ahvatlused. Muutsin seda vaid niipalju, et lisasin tuhksuhkru asemel demerara suhkrut ja 4 tl vett, kuna ilma veeta oli pirukapõhi pudi mis pudi.

Põhi:

250g rukkijahu

1 tl demerara suhkrut

100 g võid

50 g parmesani juustu

4 tl külma vett

Täidis

1 karp (200g) toorjuustu küüslaugu ja ürtidega

1 muna

2 keedetud muna

pool sibulat

100g vürtsikilu fileed

soola

1. Põhja valmistamiseks sega jahu suhkruga. Haki külm või jahuga segi ning lisa peene riiviga riivitud parmesani juust. Lisa külm vesi ning mätsi taignaks. Vooderda pirukavormi (nt 26cm läbimõõduga) põhi ja cm kõrguse ulatuses ääred taignaga ning aseta mõneks hetkeks külmkappi.

2. Kuumuta ahi 200 C-ni küpseta pirukapõhja 10 minutit.

3. Vispelda täidise jaoks muna ja toasoe toorjuust, kuni saavutad ühtlase massi, maitsesta kergelt soolaga. Keeda munad ning haki suuremateks tükkideks. Viiluta sibulad ning tõsta kõrvale.

4. Määri põhjale toorjuustusegu, lao sellele viilutatud sibul, hakitud muna ning viimasena vürtsikilu fileed.

5. Küpseta pirukat 15 minutit 200 C ahjus. Jahuta pisut ning söö soojalt.